Al het nieuws

HeartLife Magazine over hartritmestoornissen 03 april 2017

Dr. Janneke Wittekoek, cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken heeft een missie: naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze continu bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Omdat Wittekoek vindt dat goede informatie wel wat glamour kan gebruiken timmert ze via medical infotainment flink aan de weg. In september 2016 kwam een […]

Lees meer

Studie-uitval nog niet onder controle 09 mei 2016

Bijna zes jaar geleden schreven Marion van Hoof en ik Studiekeuzegids, help uw kind op weg. Een van de redenen om dit boek te publiceren was het hoge percentage studenten dat binnen een jaar al kapte met hun studie. Helaas heeft nog steeds een op de drie studenten spijt van zijn studiekeuze. 3FM vroeg mij om tips voor studenten om tot een betere keuze te komen.

Lees meer

Writers Walk of Fame (2) 14 juli 2015

Vrijdag 10 juli 2015 werd de Writers Walk of Fame op het Rokin door een van mijn favoriete schrijvers, Adri van der Heijden, onthuld. En weer scheen de zon! Het was een enorme verrassing om de tegel met mijn handafdruk pal voor de ingang van boekhandel Scheltema te zien liggen. Mijn dag kon niet meer stuk. Een enorme stimulans om nog meer mooie boeken te schrijven.

Lees meer

Writers Walk of Fame 21 mei 2015

Op 21 mei 2015 verhuisden 200 auteurs – waaronder ik – hun eigen boeken van boekhandel Scheltema aan het Koningsplein naar het Rokin. Het was prachtig weer en iedereen was in een opperbeste stemming. Voordat we de rode loper betraden werd onze handafdruk gemaakt. Op een later moment worden de handafdrukken in een tegel van beton gegoten en op het Rokin gelegd. Zo krijgt Scheltema een eigen Writers Walk of Fame voor de deur.

Lees meer

Studiekeuzebeurs in Haarlem 16 januari 2015

Op 17 januari 2015 vindt de Studiekeuzebeurs in Haarlem plaats.

Lees meer

Ouders en Studiekeuze 25 november 2014

20 November 2014 Voorlichtingsavond voor ouders van 6 VWO-leerlingen op het Lyceum Sancta Maria in Haarlem.

Annemiek gaf een presentatie aan de hand de Studiekeuzegids.

Diezelfde week verscheen er een artikel in de SKK.

Lees meer

Motivatie blijft boeien 02 september 2014

NRC 30 augustus 2014

Lees meer

HeartLife Magazine over hartritmestoornissen

Dr. Janneke Wittekoek, cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken heeft een missie: naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze continu bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Omdat Wittekoek vindt dat goede informatie wel wat glamour kan gebruiken timmert ze via medical infotainment flink aan de weg. In september 2016 kwam een van haar dromen uit: toen verscheen het eerste HeartLife Magazine, een themanummer  over de relatie tussen cholesterol en hart- en vaatziekten, met speciale aandacht voor het vrouwenhart. Het tweede themanummer verschijnt in april 2017 en gaat over hartritmestoornissen.

Voor deze nummers heb ik het merendeel van de interviews voor mijn rekening genomen en de eindredactie van het magazine verzorgd.

De nummers zijn te bestellen via HeartLife Magazine

 

 

 

 

 

Lees meer