Wat zit je haar goed!

  • Categorie:
    psychologie algemeen
  • Datum uitgifte:
    28-05-2020
Wat zit je haar goed!

Jawel, iedereen liegt. Liegen hoort bij onze persoonlijkheid, onze overlevingsdrang, onze sociale codes. We doen het in ons dagelijks leven, in de reclame, in de politiek, in de wetenschap. En zelfs dieren liegen. Gemiddeld liegen we twee keer per dag, mannen iets vaker dan vrouwen – maar vrouwen zijn er beter in – en Donald Trump liegt elke dag vijftien keer. Ik verdiepte me in vakliteratuur, ging te rade bij experts, las onderzoeken en boeken en kwam tot de ontdekking dat niemand de ‘waarheid’ in pacht heeft.

Bestel hier het boekRecensies

Het is helder en duidelijk geschreven. De vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken maken dat je Wat zit je haar goed zomaar uit hebt en af en toe zelfs moet grinniken.

* vier sterren *

~ Hebban lezersrecensie door Joke Zwier, 03 juni 2020 ~
Lees meer

Al met al is dit boek over liegen en leugens het lezen meer dan waard. Waarbij ik er graag één waarschuwing aan toevoeg: de bewijzen van Van Kessel klinken zó overtuigend dat u moet uitkijken na lezing van dit werk niet wantrouwig te zijn geworden.
Plezierig, het aanschaffen en lezen waard. En geloof mij, dat is de waarheid.


~ LeesKost recensie door door Marianne Janssen, 31 augustus 2020 ~
Lees meer

Aan de hand van 69 vragen vertelt de schrijfster allerlei dingen over het fenomeen liegen. Ontluisterend soms, grappig ook, vaak een eyeopener. Het is een prettig leesbaar boek, waarbij we er maar op moeten vertrouwen dat van Kessel ons niet voorliegt!

~ Leestafel recensie © Marjo, 12 augustus 2020 ~
Lees meer

Liegen doen we allemaal, variërend van smoesjes en leugens om bestwil tot en met grote leugens. Tegelijk is liegen een ondeugd. Om het kaf van het koren te scheiden zet de auteur 69 vragen over liegen en leugens op een rij. Een greep uit deze lijst: hoe kun je leugens herkennen? Liegen tegen je kinderen, hoe word je
een goede leugenaar? Liegen in de liefde, over seks, online dating en vreemdgaan, is liegen cultureel bepaald? Is zwijgen ook liegen? Hoe herkennen we nepnieuws? Daarnaast is er een aantal vragen
toegevoegd, vooral omdat ze gewoon leuk zijn, zoals de leukste éénaprilgrappen, een quiz met waar of niet waar, en de mooiste spreekwoorden over liegen. Het boek is prettig geschreven en kan voor iedereen
interessant zijn. De opsomming van vragen lijkt willekeurig, met als effect dat het vooral een boek is om doorheen te bladeren, zodat de lezer er uit kan pikken wat interessant lijkt.

~ NBD Biblion , aanbeveling NBD Biblion door Peter de Boer, augustus 2020 ~

Wat een treffende titel voor een boek dat gaat over liegen. Want zeg zelf: dit ‘compliment’ hebben we vast allemaal eens gemaakt. In Wat zit je haar goed! 69 vragen over liegen en leugens gaat Annemiek van Kessel in op het fenomeen liegen. Van leugentjes om bestwil en roddelen tot het plegen van meineed, frauderen en verspreiden van nepnieuws. Waarom liegen wij mensen eigenlijk, is het erg en zijn er mensen die niet liegen? Om alvast antwoord te geven op die laatste vraag: nee. We liegen gemiddeld twee keer per dag, mannen vaker dan vrouwen. Lees, herken en erken.


~ Boekentip in Blijtijds Magazine voor abonnees van de Avrobode, oktober 2020 ~

Liegbeest

Mensen vertellen twee kleine of grotere leugens per dag. Mannen doen het vaker dan vrouwen, maar vrouwen zijn er beter in. Een vermakelijk boek over liegen en alles wat ermee samenhangt.

~ Leestip in de Libelle Leesclub, nummer 46 2020 ~

'De brug stond open ... '

Van leugentjes om bestwil en roddelen tot het verspreiden van nepnieuws en het plegen van meineed: liegen doet iedereen, gemiddeld zo'n twee keer per dag. Annemiek van Kessel verdiepte zich in de materie en schreef aan de hand van 69 vragen een amusant en onthutsend boek.

~ Leestip in Happy Fifty van Nouveau, maart 2021 ~

Laatste boek: Wat zit je haar goed!

Wat zit je haar goed!

Laatste nieuws: Liegen op je cv: hoe erg is het?

Liegen doet iedereen weleens, maar leugens op je cv zetten, dat is een brug te ver, toch? Nee, blijkt uit onderzoek, ook die leugens komen vaker voor dan je misschien denkt. ‘Eén sollicitant had álles verzonnen. In plaats van directeur van een school, was hij conciërge geweest.’ Boris Boerstoel interviewde mij voor Intermediair over liegen op je c.v.  Ik zeg: […]

Lees meer