Ander werk

Ik heb een brede interesse en schrijf graag over sociale problematiek en maatschappelijke vraagstukken. Mijn artikelen, verhalen en blogs verschijnen met enige regelmaat in magazines, kranten en op websites. Daarnaast maak ik bijzondere bedrijfsboeken. Hieronder een bloemlezing.

April 2017

Met bijzonder veel plezier heb ik meegewerkt aan twee themanummers van HeartLife Magazine, een initiatief van cardioloog en gezondheidswetenschapper dr. Janneke Wittekoek. Naast het behandelen van hart- en vaatziekten is Wittekoek continu bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Omdat ze vindt dat goede informatie wel wat glamour kan gebruiken timmert ze via medical infotainment flink aan de weg. In september 2016 kwam een van haar dromen uit: toen verscheen het eerste HeartLife Magazine, een fantastisch themanummer over de relatie tussen cholesterol en hart- en vaatziekten, met speciale aandacht voor het vrouwenhart. Het tweede nummer – april 2017 – gaat over hartritmestoornissen.

Voor deze nummers heb ik het merendeel van de interviews voor mijn rekening genomen en de eindredactie van het magazine verzorgd. Het was een feest om voor Janneke te werken omdat ze bruist van de energie. Door haar niet aflatende enthousiasme let ik tegenwoordig veel beter op mijn gezondheid.

De nummers zijn te bestellen via HeartLife

Cover HeartLive september 2016 Cover HeartLife april 2017

 

Voor de Amsterdamse krant herschrijf ik verhalen uit Let niet op de rommel. Er staan ook regelmatig nieuwe verhalen in:

Columns

Voor de boekenwebsite HEBBAN schreef ik een mini-cursus non-fictieboeken schrijven:

Blogs

Artikelen

Verhalen

Bedrijfsboeken

  • Zieleroerselen
  • De Ziel van Wyeth

Zielen

HeartLife Magazine over hartritmestoornissen

Dr. Janneke Wittekoek, cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken heeft een missie: naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze continu bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Omdat Wittekoek vindt dat goede informatie wel wat glamour kan gebruiken timmert ze via medical infotainment flink aan de weg. In september 2016 kwam een van haar dromen uit: toen verscheen het eerste HeartLife Magazine, een themanummer  over de relatie tussen cholesterol en hart- en vaatziekten, met speciale aandacht voor het vrouwenhart. Het tweede themanummer verschijnt in april 2017 en gaat over hartritmestoornissen.

Voor deze nummers heb ik het merendeel van de interviews voor mijn rekening genomen en de eindredactie van het magazine verzorgd.

De nummers zijn te bestellen via HeartLife Magazine

 

 

 

 

 

Lees meer