Rijden jullie ook voor duiven?

  • Categorie:
    non-fictie
  • Datum uitgifte:
    12-05-2018
Rijden jullie ook voor duiven

Mensen houden van dieren. De medewerkers van de dierenambulance – veelal vrijwilligers – zetten zich 24 uur per dag onvermoeibaar in voor dieren in nood. Eendjes op de snelweg, een verdwaalde vos in de stad, aangereden honden en katten, gewonde duiven, egels, konijnen en zelfs een neushoorn op de A4: ieder dier telt. Ook eigenaren van zieke of overleden huisdieren krijgen troost en aandacht. Door op te treden bij calamiteiten en besmettelijke dierziektes levert de dierenambulance bovendien een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.

De dierenambulance is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is onmisbaar voor een leefbare wereld, zowel in de grote stad als op het platteland.

In Rijden jullie ook voor duiven? ben ik mee op pad geweest met de ambulancemedewerkers. Aan de hand van tientallen voorvallen laat ik zien wat er zich achter de schermen van de dierenambulance afspeelt.

Met een voorwoord van dr. Maarten Th. Frankenhuis, oud-directeur van Artis.

Bestel hier het boekRecensies

Een mooi, heerlijk boek over de dierenambulance, en nog veel meer!

~ Mehsi's review op Goodreads ~
Lees meer

De schrijfstijl die Van Kessel hanteert is uiterst plezierig leesbaar en dat maakt haar boek toegankelijk voor een breed publiek. Niet alleen zij die zelf betrokken zijn bij de dierenambulance en de zorg voor dieren, maar iedereen die van dieren houdt, zal genieten van deze fijne bundel en veel inzicht geven in het belangrijke werk dat al die vrijwilligers bij de Dierenambulance dag in dag uit doen.

~ Hanneke Tinor-Centi ~
Lees meer

Annemiek kan beeldend schrijven. Het is een boek met een lach en een traan. De lezer ziet wat er achter de schermen bij een dierenambulance afspeelt. En wat is dat toch met die duiven? Lees het in de leuke boek. Een aanrader voor alle dierenliefhebbers.

~ Anja voor Blije Boekenwurm ~
Lees meer

Laatste boek: Wat zit je haar goed!

Wat zit je haar goed!

Laatste nieuws: De positieve kanten van AD(H)D

In het kader van Wereld ADHD bij Vrouwen Dag op 14 oktober 2020 interviewde ik Francien Regelink. Lees hier het hele interview met Francien Regelink

Lees meer