Annemiek

© FloorFoto - Floor Godefroy

Een Tukker in Amsterdam. Mijn moeder had niet willen horen dat ik mijzelf zo zie. De liefde bracht haar van West-Friesland naar Twente, en nadat mijn ouders twee jongens hadden gekregen wilde mijn vader nog een gooi doen naar een meisje. Dat werd ik.  Ik werd beschermd én vrijgelaten, kreeg Twentse nuchterheid en humor en Noord-Hollandse waaierigheid mee. Het was soms laveren tussen veiligheid en risico, maar in ons warme en open gezin kreeg ik volop ruimte om mezelf te ontplooien. Onze deur stond altijd voor iedereen open, je kon over alles praten en er werd vaak fel gediscussieerd. We gingen regelmatig met z’n allen op reis, eerst met de DKW en later in de Opel Kadett. Mijn moeder en haar hippe zus sleepten mij als kind vaak mee naar Amsterdam. Toen ik daar later Sociale Wetenschappen ging studeren wist ik: deze stad voelt precies goed. Ik ontmoette er mijn man en wij kregen er onze geweldige tweeling.

Mijn loopbaan ging zoals ik ben: go with the flow, als het maar nieuw is en ik er lol in heb. Wel wil ik iets bijdragen aan een betere maatschappij. Dus eerst rolde ik het personeelswerk in en daarna runde ik ruim twintig jaar een HR-adviesbureau. Nadat ik de zoveelste loopbaanklant adviseerde om vooral te doen waar hij écht warm voor loopt, heb ik mijn eigen advies ook opgevolgd: ik ben gaan schrijven. Eerst over mijn vak en later over anderen. Ik verdiep me in de belevenissen van mensen die de moeite waard zijn om gehoord te worden. Ik schrijf hun verhalen op en geef ze daarmee een podium waarop ze kunnen excelleren. En dat wil ik nog jaren blijven doen.

 

Laatste nieuws: Met Bibi Dumon Tak bij de DA

Vandaag organiseerde de Dierenambulance Amsterdam een open dag voor alle mensen die de stichting een warm hart toedragen. Kinder- en jeugdboekenboekenschrijfster Bibi Dumon Tak en ik mochten onze boeken verkopen, waarvan een deel van de opbrengst naar de dierenambulance gaat. Het was mooi weer, er kwamen veel enthousiaste dierenvrienden naar de open dag en de sfeer in onze stand was […]

Lees meer