Annemiek

© FloorFoto - Floor Godefroy

Een Tukker in Amsterdam. Mijn moeder had niet willen horen dat ik mijzelf zo zie. De liefde bracht haar van West-Friesland naar Twente, en nadat mijn ouders twee jongens hadden gekregen wilde mijn vader nog een gooi doen naar een meisje. Dat werd ik.  Ik werd beschermd én vrijgelaten, kreeg Twentse nuchterheid en humor en Noord-Hollandse waaierigheid mee. Het was soms laveren tussen veiligheid en risico, maar in ons warme en open gezin kreeg ik volop ruimte om mezelf te ontplooien. Onze deur stond altijd voor iedereen open, je kon over alles praten en er werd vaak fel gediscussieerd. We gingen regelmatig met z’n allen op reis, eerst met de DKW en later in de Opel Kadett. Mijn moeder en haar hippe zus sleepten mij als kind vaak mee naar Amsterdam. Toen ik daar later Sociale Wetenschappen ging studeren wist ik: deze stad voelt precies goed. Ik ontmoette er mijn man en wij kregen er onze geweldige tweeling.

Mijn loopbaan ging zoals ik ben: go with the flow, als het maar nieuw is en ik er lol in heb. Wel wil ik iets bijdragen aan een betere maatschappij. Dus eerst rolde ik het personeelswerk in en daarna runde ik ruim twintig jaar een HR-adviesbureau. Nadat ik de zoveelste loopbaanklant adviseerde om vooral te doen waar hij écht warm voor loopt, heb ik mijn eigen advies ook opgevolgd: ik ben gaan schrijven. Eerst over mijn vak en later over anderen. Ik verdiep me in de belevenissen van mensen die de moeite waard zijn om gehoord te worden. Ik schrijf hun verhalen op en geef ze daarmee een podium waarop ze kunnen excelleren. En dat wil ik nog jaren blijven doen.

 

HeartLife Magazine over hartritmestoornissen

Dr. Janneke Wittekoek, cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken heeft een missie: naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze continu bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Omdat Wittekoek vindt dat goede informatie wel wat glamour kan gebruiken timmert ze via medical infotainment flink aan de weg. In september 2016 kwam een van haar dromen uit: toen verscheen het eerste HeartLife Magazine, een themanummer  over de relatie tussen cholesterol en hart- en vaatziekten, met speciale aandacht voor het vrouwenhart. Het tweede themanummer verschijnt in april 2017 en gaat over hartritmestoornissen.

Voor deze nummers heb ik het merendeel van de interviews voor mijn rekening genomen en de eindredactie van het magazine verzorgd.

De nummers zijn te bestellen via HeartLife Magazine

 

 

 

 

 

Lees meer