Annemiek

Annemiek van Kessel 3

Een Tukker in Amsterdam. Dat zit zo. De liefde bracht mijn moeder van West-Friesland naar Twente, en nadat mijn ouders twee jongens hadden gekregen wilde mijn vader nog een gooi doen naar een meisje. Dat werd ik.  Ik werd beschermd én vrijgelaten, kreeg Twentse nuchterheid en humor en Noord-Hollandse waaierigheid mee. Het was soms laveren tussen veiligheid en risico, maar in ons warme en open gezin kreeg ik volop ruimte om mezelf te ontplooien. Onze deur stond altijd voor iedereen open, je kon over alles praten en er werd vaak fel gediscussieerd. We gingen regelmatig met z’n allen op reis, eerst met de DKW en later in de Opel Kadett. Mijn moeder en haar hippe zus sleepten mij als kind vaak mee naar Amsterdam. Toen ik daar later Sociale Wetenschappen ging studeren wist ik: deze stad voelt precies goed. Ik ontmoette er mijn man en wij kregen er onze geweldige tweeling.

Mijn loopbaan ging zoals ik ben: go with the flow, als het maar nieuw is en ik er lol in heb. Wel wil ik iets bijdragen aan een betere maatschappij. Dus eerst rolde ik het personeelswerk in en daarna runde ik ruim twintig jaar een HR-adviesbureau. Nadat ik de zoveelste loopbaanklant adviseerde om vooral te doen waar hij écht warm voor loopt, heb ik mijn eigen advies ook opgevolgd: ik ben gaan schrijven. Eerst over mijn vak en later over anderen. Ik verdiep me in de belevenissen van mensen die de moeite waard zijn om gehoord te worden. Ik schrijf hun verhalen op en geef ze daarmee een podium waarop ze kunnen excelleren. En dat wil ik nog jaren blijven doen.

foto auteur: © Marcel Israel

 

 

Laatste boek: Wat zit je haar goed!

Wat zit je haar goed!

Laatste nieuws: Liegen op je cv: hoe erg is het?

Liegen doet iedereen weleens, maar leugens op je cv zetten, dat is een brug te ver, toch? Nee, blijkt uit onderzoek, ook die leugens komen vaker voor dan je misschien denkt. ‘Eén sollicitant had álles verzonnen. In plaats van directeur van een school, was hij conciërge geweest.’ Boris Boerstoel interviewde mij voor Intermediair over liegen op je c.v.  Ik zeg: […]

Lees meer