Annemiek

foto website Annemiek 2

Een Tukker in Amsterdam. Dat zit zo. De liefde bracht mijn moeder van West-Friesland naar Twente, en nadat mijn ouders twee jongens hadden gekregen wilde mijn vader nog een gooi doen naar een meisje. Dat werd ik.  Ik werd beschermd én vrijgelaten, kreeg Twentse nuchterheid en humor en Noord-Hollandse waaierigheid mee. Het was soms laveren tussen veiligheid en risico, maar in ons warme en open gezin kreeg ik volop ruimte om mezelf te ontplooien. Onze deur stond altijd voor iedereen open, je kon over alles praten en er werd vaak fel gediscussieerd. We gingen regelmatig met z’n allen op reis, eerst met de DKW en later in de Opel Kadett. Mijn moeder en haar hippe zus sleepten mij als kind vaak mee naar Amsterdam. Toen ik daar later Sociale Wetenschappen ging studeren wist ik: deze stad voelt precies goed. Ik ontmoette er mijn man en wij kregen er onze geweldige tweeling.

Mijn loopbaan ging zoals ik ben: go with the flow, als het maar nieuw is en ik er lol in heb. Wel wil ik iets bijdragen aan een betere maatschappij. Dus eerst rolde ik het personeelswerk in en daarna runde ik ruim twintig jaar een HR-adviesbureau. Nadat ik de zoveelste loopbaanklant adviseerde om vooral te doen waar hij écht warm voor loopt, heb ik mijn eigen advies ook opgevolgd: ik ben gaan schrijven. Eerst over mijn vak en later over anderen.  Ik verdiep me in bijzondere belevenissen en ervaringen van mensen. Ik schrijf hun verhalen op en geef ze daarmee een podium waarop ze kunnen excelleren. In mijn boeken over specifieke onderwerpen, zoals liegen en laatbloeien, snijd ik psychologische en sociaal-maatschappelijke kwesties aan, waarbij persoonlijke ervaringen en drijfveren altijd de basis vormen.

Nu nog een thriller!

foto auteur: © Sasha Lambert

 

 

Laatste boek: Beter laat dan nooit

Laatste nieuws: Covermodel!

Doorgewinterde Amsterdammer, trotse Tukker én laatbloeier. Hoe dat zit heb ik allemaal mogen vertellen aan Erwin Gevers, en nog meer. Mijn verhaal in Zilver Magazine is ook een aanmoediging voor 65-plussers die het roer nog een keer willen omgooien. Lees hier het artikel (v.a. pagina 8): https://www.pdfgemak.nl/zilverwinter2023

Lees meer