Gevangen in Nepal

  • Categorie:
    Literaire non-fictie
  • Datum uitgifte:
    21-04-2016
Gevangen in Nepal

Nepal had alles waar Edward van der Ree van droomde: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten. Hij vond in 2013 werk in de mooiste bar van Nepal en maakte er veel vrienden. Hier wilde hij voor altijd blijven.

Zijn leven nam een dramatische wending toen zijn beste Nepalese vriend Pravash bij hem van het balkon viel en op slag dood was. Onmiddellijk werd Edward door de Nepalese politie opgepakt op verdenking van moord. Hij werd zonder pardon achter de tralies gezet. In de overvolle gevangenis moest Edward zien te overleven tussen verkrachters, moordenaars, drugsdealers en pedofielen.

Zijn ouders reisden af naar Nepal en hebben er zes maanden keihard gevochten voor zijn vrijlating, vanuit Nederland bijgestaan door hun andere zoon. De familie leerde Nepal kennen als een land van corruptie, omkoping en vriendjespolitiek.

Bestel hier het boekRecensies

Dit boek krijgt van mij 4,5 van de 5 sterren.

Dit verhaal sprak mij zo erg aan, en was zo pakkend geschreven dat ik het op 1 dag uitgelezen heb. Dit boek is een aanrader. Ik waardeer het dat we een kijkje mochten nemen in het leven van Edward en zijn ouders en zo het schokkende verhaal kunnen lezen over onschuldig gevangen zitten in een gevangenis in Nepal. Annemiek heeft dit erg goed onder woorden weten te brengen.

~ Over kleuren & lezen ~

Het relaas van Edward is mooi en spannend opgeschreven door Annemiek van Kessel.

~ Misdaadjournalist Henk Jan Korterink ~
Lees meer

Gevangen in Nepal is een spannend, verhaal. Annemiek kan beeldend schrijven, het lijkt net een film. Helaas heeft Edward het zelf meegemaakt. Het boek is gebaseerd op veel gesprekken met Edward van der Ree, e-mails en de dagboeken van zijn moeder. Edward is zijn ouders dankbaar, wat zij voor hem hebben gedaan. Gevangen in Nepal, is in een woord prachtig.

~ Blije Boekenwurm ~

Laatste boek: Beter laat dan nooit

Laatste nieuws: Covermodel!

Doorgewinterde Amsterdammer, trotse Tukker én laatbloeier. Hoe dat zit heb ik allemaal mogen vertellen aan Erwin Gevers, en nog meer. Mijn verhaal in Zilver Magazine is ook een aanmoediging voor 65-plussers die het roer nog een keer willen omgooien. Lees hier het artikel (v.a. pagina 8): https://www.pdfgemak.nl/zilverwinter2023

Lees meer